5 chei pentru a deveni lideri

Adesea într-o carieră managerială o luăm pe un drum greșit când adevăratele piste de dezvoltare sunt acolo. Iată descifrarea unor chei pentru a deveni lideri, făcută cu ajutorul lui Jeremy Stubbs, coautor al „Manager au quotidien pour les Nuls”. Inspirați-i pe alții prin ideile voastre Drum greșit. Credem adesea că pentru a fi lideri trebuie… Read More »

Management în stil chinezesc, conform celor 5 cicluri

Conform gândirii tradiționale chinezești, cele 5 elemente – lemnul, focul, pământul, metalul și apa – sunt prezente în orice individ, organism sau chiar întreprindere. Fiecare posedă caracteristici proprii și face referință la „un anotimp” – primăvară, vară, vară indiană, toamnă și iarnă, corespunzând de fapt unei faze a dezvoltării sale. Toate aceste elemente puse în… Read More »

Întrebări exagerate pentru un interviu de recrutare

Interviurile de recrutare devin momente patetice prin originalitatea întrebărilor. Recrutorii rivalizează prin imaginație pentru detectarea candidatului potrivit, cu cea mai originală sau cea mai derutantă întrebare. În definitiv, întrebare surprinzătoare sau nu, un mic moment al interviului de recrutare, face parte din viața plină de surprize. Antrenați-vă, jucându-vă! Este o problemă de cultură Poate că… Read More »

VUCA – pregătirea managerilor pentru incertitudine

VUCA este oare doar un al nu-știu câtelea acronim al managerilor amatori de anglicisme? Dincolo de efectul de modă pe care îl suscită aceste patru litere, „lumea VUCA” scoate la lumină dificultatea de luare a deciziilor într-un mediu complex și nesigur. VUCA înseamnă Volatilitate (Volatility), Incertitudine (Uncertainty), Complexitate (Complexity) și Ambiguitate (Ambiguity), deci 4 tipuri… Read More »

5 semne care indică riscul de a fi concediați în curând

Mai puțin de lucru, zgomote pe culoar, sarcini încredințate direct subordonaților sau pur și simplu existența unui presentiment neplăcut. Anumite semne vă pot confirma că sunteți pe cale să fiți concediați. Adesea este o adevărată surpriză momentul în care patronul vă anunță că veți fi concediați. Dar ce este cu adevărat uimitor atunci când anumite… Read More »

Ședințe – câștigați în productivitate cu metoda TOPP

Se știe câte ședințe sunt uneori (adesea?) trăite ca poveri profesionale. Ele rămân însă instrumente inconturnabile de management, de comunicare și de decizie! Dar cum să trecem de la „ședințomanie” la ședința utilă? Folosind tehnica TOPP (Temă, Obiectiv, Participanți, Plan)! Cu această metodă de pregătire, ședința dumneavoastră va fi eficientă și performantă. Punerea la punct… Read More »

Cum să vă diferențiați în timpul interviurilor de recrutare

Cum vă diferențiați de alți candidați, chiar mai experimentați, în timpul interviurilor de recrutare? Patrick Daymand propune o metodă pentru asta. Este necesară cunoașterea funcționării întreprinderii și deținerea de competențe transversale. În general cea mai mare problemă a candidaților care obțin un interviu răspunzând unei oferte este de a înfrunta o concurență despre care nu… Read More »

Antreprenoriat – 5 puncte care vă blochează reușita

Reușita antreprenorială ține de o idee bună lansată la momentul potrivit, dar și de o stare de spirit. Totuși, avansând cu ochelari de cal, riscați să faceți pași greșiți susceptibili de a vă frâna dezvoltarea. Iată o panoramă a obiceiurilor proaste observate în mod frecvent la antreprenori sau 5 puncte care vă leagă plumb de… Read More »

Profilul pe rețelele sociale – atributele unei fotografii reușite

LinkedIn, Twitter, Viadeo și altele. Rețelele sociale în general sunt vectori ai imaginii dumneavoastră, stâlpi ai brandingului personal, căruia nu-i puteți scăpa pentru a reuși. În acest context, fotografia dumneavoastră este cheia. De fapt este primul element văzut de către contactele voastre, care crează prima impresie. Pentru a vă atinge scopul, cu profilul de pe… Read More »