Leadership în vremuri tulburi – înfruntarea realității

S-ar putea să conduceți o organizație, o divizie, un departament sau o echipă care se confruntă cu probleme semnificative. Acestea ar putea include: Neîndeplinirea așteptărilor acționarilor în privința profitului și a dividendelor; Necesitatea reducerii personalului datorită unei reduceri majore la nivelul vânzărilor; Închiderea unei părți importante a afacerii; Externalizarea unor funcțiuni care erau anterior realizate… Read More »

5 beneficii ale ascultării

În privința comunicării mulți lideri au atins nivelul de excelență atunci când scriu. Alții obțin un efect deosebit atunci când vorbesc. Cea de-a treia cheie a abilității de a comunica este însă ascultarea. Și mulți au probleme atunci când trebuie să asculte. De ce? Ei bine, adesea pentru că spre deosebire de scris și vorbit,… Read More »

Costul inabilității de a delega

Dacă sunteți manageri, probabil că încercați să țineți sub control o serie întreagă de sarcini și proiecte în același timp. Și probabil că știți că ați putea realiza mai mult dacă ați delega mai mult. Din experiența mea, managerii găsesc întotdeauna o mulțime de pretexte pentru a nu delega. Mă întreb dacă vă recunoașteți în… Read More »

3 elemente esențiale ale echilibrului între muncă și viață

Echilibrul între muncă și viața personală este adesea perceput de către lideri și manageri ca o provocare. Pe măsură ce avansăm în carieră și urcăm pe scara ierarhică este mult prea ușor să devenim atât de concentrați asupra muncii noastre, încât să scăpăm din vedere celelalte lucruri importante ca familia, exercițiile fizice, sportul, hobbyurile și… Read More »

Unde începe calea dezvoltării dumneavoastră personale

Dezvoltarea personală este o călătorie. Și s-a spus că o călătorie de 1.000 km începe cu un singur pas. Fie că vă place sau nu, sunteți deja plecați într-o călătorie de dezvoltare personală. Tot ceea ce vi s-a întâmplat până în acest moment al vieții, realizările, victoriile și chiar greșelile voastre, v-au adus acolo unde… Read More »

Abilitățile, trăsăturile și valorile managerilor de succes

Cât de des îi auziți pe oameni plângându-se că managerii sunt prea departe și nu știu cu adevărat ce se petrece? Probabil de multe ori. Dar v-ați oprit vreodată să vă gândiți la competențele, trăsăturile și valorile managerilor de succes? Iată mai jos cele 9 pe care le consider importante: Productivitatea Managerii care au cel… Read More »

Măriți-vă profitul obținut din eșecuri

Unul dintre cele mai importante motive – și cel mai adânc înrădăcinat – pentru care companii importante se zbat să crească este frica de eșec. Într-un sondaj al Boston Consulting Group 31% din respondenți au identificat cultura opusă riscului ca principalul obstacol în calea inovației. Managementul superior este conștient de această problemă, deși, pe de… Read More »

Comunicarea – o compentență necesară în leadership

Competențele sunt pâinea și untul adevăratului leadership în afaceri. Cunoștințele, competențele, expertiza, capacitatea de muncă, calificările și așa-numitul know-how sunt cerințele succesului pentru un bun șef de echipă, un om care conduce alți oameni. Programele de succes de dezvoltare a leadershipului au ca scop perfecționarea liderilor unei organizații pentru a dezvolta o competență importantă, aceasta… Read More »

Managementul schimbării – 7 greșeli grave

Mai este posibil să conduci singur la ora transformării digitale? Jean-Michel Palagos și Julia Maris, PDG și, respectiv, Director General Adjunct al societății DCI, nu cred asta. Proiectele de transformare digitală eșuează mereu din cauza acelorași greșeli. Într-o carte pe care o semnează amândoi („Diriger en ère de rupture, brouillard et solitude” – A conduce… Read More »