Sunteți inteligenți din punct de vedere emoțional?

Inteligența emoțională sau arta de a mânui emoțiile are impact asupra comportamentului dumneavoastră și vă facilitează enorm reușita în relațiile profesionale și în luarea deciziilor. Puteți fi abili și talentați în meseriile voastre fără a da totuși dovadă de inteligență emoțională. Și atunci cum știți dacă sunteți dotați cu acest atu? Sunteți inteligenți din punct… Read More »

Informații sensibile și secrete – protejarea întreprinderilor

Un studiu realizat de către OpinionWay, la care au răspuns 400 de conducători de întreprinderi, arată că aceștia sunt prea puțin sensibilizați de riscurile unor fraude financiare, care amenință securitatea, strategia și sănătatea întreprinderii lor. Să vedem acum de unde provine acest deficit de conștientizare, care iduce riscuri majore și necesită un management veritabil al… Read More »

Relaționarea – o competență critică în viața profesională și nu numai

La începutul anilor 1990, psihologul Robin Dunbar a studiat conexiunile sociale în cadrul unor grupuri de maimuțe. El a teoretizat dimensiunea așa-numitelor grupuri sociale ale acestora prin dimensiunea neocortexului lor. Pe baza dimensiunilor neocortexului nostru, Dunbar a calculat că oamenii ar trebui să fie capabili să mențină relații cu maximum 150 de persoane simultan. Și… Read More »

Cum să vă exploatați mai bine referințele profesionale în cazul unei candidaturi

Ați investit destul timp pentru redactarea CV-ului: talentele, parcursul, formarea profesională și realizările vă sunt bine sintetizate și formatate cu cuvinte cheie care vă garantează pe cât posibil selecția prin radarul recrutorilor. Și mai simțiți nevoia de a întări CV-ul, încheindu-l cu menționarea referințelor. Aveți dreptate pentru că acestea sunt în majoritatea cazurilor factorul decisiv… Read More »

Refacerea sistemului informațional al resurselor umane

Refacerea Sistemului Informațional al Resurselor Umane (SIRU) constă în regândirea organizației, determinarea performanței și a calității așteptate de la noul sistem, identificarea obiectivelor financiare, determinarea perimetrului și fixarea strategiei informatice. Departe de a se limita doar la alegerea soluției, este vorba de un exercițiu de strategie care implică direcția generală și toate direcțiile operaționale. Aplatizarea… Read More »

De ce recrutorii preferă perdanții?

Atunci când tinerii antreprenori se întâlnesc la așa-numitele „Serate ale eșecului” pentru a-și împărtăși pățaniile, recrutorii îi selecționează din ce în ce mai des pe cei cu profile apte să „eșueze cu succes”. În startupuri, cultura eșecului îndeamnă la acceptarea acestei etape spre reușită. Eșecul în sine nu contează, ci modul în care îi facem… Read More »

5 strategii de rezolvare a unui conflict

Gestionarea conflictelor este o provocare pentru orice manager. A face trecerea pentru membrii unei echipe de la confruntare la cooperare, a-i aduce pe drumul reușitei, se dovedește adesea un traseu combatant. Pentru a stăpâni personalități foarte diferite, „codul de management” a repertoriat 5 comportamente care pot fi adaptate caz cu caz în funcție de situații… Read More »

Mind-mapping, un instrument pentru sinteză și brainstorming

Teoretizat în anii 70, mind-mapping-ul este un instrument specific, la modă în întreprinderi în acest moment. Benefic din toate punctele de vedere (înțelegere, reflecție, autoîncredere, stimă de sine, etc.), este din ce în ce mai utilizat de către colaboratori. Harta „creierului care gândește” Mind-mapping-ul este ceea ce Isabelle Pailleau și Audrey Akoun, autoare a cărții… Read More »

Câteva lucruri pe care le fac liderii

Dacă mi-ați mai citit articolele, știți deja cât de puternică este convingerea mea că vulnerabilitatea este legată de leadership, de cultură și de însuși faptul de a fi o ființă umană. Un obstacol cu care ne luptăm cu toții într-o măsură mai mare sau mai mică este mândria. Este o bătălie continuă și una pe… Read More »

Management de tranziție part time, o realitate operațională

Dincolo de cifrele care arată realitatea acestor misiuni se ascund nevoile întreprinderilor și situațiile lor diferite, dar fiecare dintre ele implică o organizare fără cusur și un mental antrenat al managerilor de tranziție. Întreprinderile fac apel la un asemenea manager part time atunci când întâmpină o dificultate neobișnuită, o urgență, o redresare, pregătirea unei cesiuni,… Read More »