Storytelling – 5 chei pentru a reuși să vă captivați publicul

Storytelling-ul sau „comunicarea narativă” este arta de a comunica transmițând un mesaj care face apel la imagine și analogii, la „convingerea prin puterea poveștilor”. Pentru voi, un expert descrie diferitele tehnici utilizate în acest fel pentru a schimba un comportament, a mobiliza colaboratori, a construi spiritul de echipă, a partaja o convingere… Atunci când ascultăm,… Read More »

Arta de a ieși în față fără a părea aroganți

Puteți dovedi o oarecare jenă în a vă lăuda cu propriile acțiuni de teamă să păreți aroganți sau pretențioși. Și totuși dacă nu vă faceți publicitate, riscați să rămâneți multă vreme în umbră. În lumea afacerilor, cel mai important sunteți dumneavoastră și maniera în care atrageți atenția și respectul celorlalți. Este posibil să vă promovați… Read More »

Antreprenori – 5 chei pentru a vă accelera rentabilitatea

Creșterea performanțelor întreprinderii voastre nu trece în mod fatal prin mărirea prețului de vânzare, demers imposibil în cazul unei piețe mature și al unei poziționări fundamentate. Pentru a câștiga în rentabilitate, trebuie să vă dezvoltați inteligența financiară și poate să vă revizuiți politica de produs. Cum să câștigați mai mulți bani? Răspunsul poate veni din… Read More »

Readuceți întreprinderile la umanitate

Scopul unei întreprinderi este de a găsi contracte și de a-și dezvolta cifra de afaceri, dacă nu… moare. Dacă pentru asta trebuie să-și reducă personalul, să schimbe procesul, să-și reorienteze clientela, o va face și va pune presiune pe trupele sale atâta timp cât se va simți în agonie. Dar ce e de făcut înainte… Read More »

5 trucuri pentru a vă simți bine în zilele de luni

Ca mulți dintre noi ați făcut o punte. Și weekendul s-a transformat într-o mini vacanță. Obosiți, v-ați întors la birou în dimineața zilei de luni și va trebui să vă puneți pe treabă. Isabelle Hastings, coach și sofrolog, fondatoare a Magic Monday vă oferă 5 trucuri pentru a petrece o zi de luni bună și… Read More »

Conducerea schimbării – cum să vă coordonați echipele

Întreprinderea trebuie să se schimbe pentru a se adapta. Este dificil să definiți o direcție și să o mențineți într-o instabilitate care derutează salariații. Schimbarea impune eforturi în comunicare în scopul de a-i mobiliza. Iată câteva sfaturi pentru a reuși în proiectele voastre. Vânzarea proiectului Un diagnostic confirmă punctele forte și pe cele slabe ale… Read More »

Cum să fiți fericiți la locul de muncă

Pentru a fi fericiți la locul de muncă trebuie să evitați să interpretați situațiile dezagreabile în ton cu mica voastră voce interioară. Iată câteva explicații. Cum se face că cea mai mare parte a oamenilor descriu locul lor de muncă ca fiind ostil? Șeful cu care nu se înțeleg. Colegul cinic și dușmănos. Echipa de… Read More »

7 modalități care vă ajută să fiți un lider mai plăcut

Cine nu vrea să fie plăcut de către angajații săi? Iată câteva sfaturi pentru a nu fi doar un lider plăcut, ci unul mai bun pentru echipa dumneavoastră. Deși a fi proprietarul unei afaceri nu este un concurs de popularitate, poate fi încâtător să fiți și plăcuți. Cu toții tânjim după relații de susținere, pozitive… Read More »

Cum să ieșiți dintr-un blocaj zilnic

La un anumit moment, aproape fiecare proprietar al unei afaceri mici se poate simți blocat într-o anumită vrie zilnică. Iată 10 sfaturi pentru a fi inspirați și a ieși din ea. Ca proprietari ai unei afaceri mici, puteți avea niște zile sau chiar perioade mai lungi de timp, în care sunteți blocați în diverse rutine.… Read More »