Cum reperați manipulatorii

Oricine poate fi ținta unui manipulator. Dar cum evitați comportamentele riscante, cum îl reperați și vă protejați contra lui? Anumite situații sunt în mod particulat propice pentru înflorirea manipulării: situații marcate în timp, o reorganizare, sosirea unui nou șef. Jocurile de putere se dezvoltă de asemenea în serviciile prost organizate, în organizațiile cu frontiere fluide… Read More »

Recrutarea – procesul de selecție

O reclamă bună nu se măsoară prin numărul de candidați potriviți pe care-i atrage. Dacă ați luat în considerare cu grijă experiența și calificările formale necesare, un număr de aplicanți pot fi eliminați imediat pentru că le lipsesc calificările de bază ori pentru că vârsta este incorectă. Totuși, păstrați un ochi asupra persoanelor excepționale care… Read More »

Cum să atrageți o clientelă cu venituri mari

Cum seduceți o clientelă cu putere mare de cumpărare? Amanda Kennedy, specialistă în marketing ne dă 8 reguli de urmat pentru a realiza acest lucru. Orice patron de firmă sau comercial visează să atragă în plasa sa o clientelă care dispune de o putere de cumpărare ridicată. Amanda Kennedy ne prezintă pe siteul ei, Empower… Read More »

Puterea asupra altora – ceea ce nu trebuie spus niciodată

A avea putere asupra altora, înseamnă să-i influențați în sensul bun. Cel care are această putere ar trebui să vorbească într-o manieră sănătoasă, încrezătoare și modestă. Ei ar trebui să se exprime din suflet, cu autenticitate și să inspire în acest fel acțiunile celorlalți. Există fraze pe care nu ar trebui să le pronunțe niciodată… Read More »

Angajamentul nu este ceva măsurabil

Este sufletul a tot ceea ce faceți, dar rămâne în același timp o problemă delicată. Pe de o parte auzim că este ceva important și de fapt este mai important decât a urma pe cineva pur și simplu, dar pe de altă parte este greu de măsurat. Și totuși, „angajamentul” a devenit unul dintre KPI-urile… Read More »

Cum să vă gestionați corect timpul

A ști să vă optimizați timpul este esențial pentru a câștiga în eficiență. Cum să vă gestionați mai bine timpul și să vă organizați pentru a executa într-o manieră eficientă diferitele sarcini? Iată cinci sfaturi oferite de recrutorul Robert Half International pentru a o face. Păstrați o oră de muncă neîntreruptă în fiecare zi Nevoia… Read More »

Vânzarea începe atunci când clientul spune nu

Acesta este credoul unui vânzător tenace. Printre sutele de comerciali și alți vânzători pe care i-am întâlnit, am notat credoul celor buni, celor care fac cifră de afaceri și vă livrez, în vrac, o serie de reguli care, conform lor, îi ajută să reușească. Serviți-vă și profitați de cele care vă inspiră. Duceți munca până… Read More »