Puteți genera încredere?

Capacitatea de a fi de încredere crește atunci când suntem suficient de maturi pentru a ne asuma greșelile și slăbiciunile. Oamenii pot ierta slăbiciunea, dar nu vor fi la fel de dornici să facă asta dacă o acoperim. Adesea, dacă un vânzător este deschis față de o slăbiciune sau un defect al unui anume produs,… Read More »

Cum să evitați supraîncărcarea cu mailuri

Cum evitați să fiți supra-aglomerat cu emailuri? Iată o metodă pentru a trata problemele în amonte și a vă organiza pentru a răspunde mesajelor rămase. Sunteți depășiți de mailurile care se acumulează de-a lungul zilei în Inbox? Aveți dificultăți în ierarhizarea lor și în tratarea fluxului de informații? Iată câteva sfaturi pentru a evita supraîncărcarea.… Read More »

Ce puteți face

Fals: „Puteți fi orice vreți să fiți!” Adevărat: „Fiți tot ceea ce puteți fi.” Diferența între ceea ce e fals și ceea ce este adevărat este o evaluare brutal de onestă a posibilităților fiecăruia, a punctelor forte și a slăbiciunilor, ceea ce necesită conștiință de sine și un feedback obiectiv. Ralph Waldo Emerson a spus-o… Read More »

Despre fotbal și modestie în leadership

Ce legătură poate fi între fotbal și modestie în leadership, atunci când noi suntem obișnuiți cu declarațiile sforăitoare ale patronilor de cluburi din România? Ianis Hagi a debutat din nou cu succes, la un nou club, unul cu mare tradiție în fotbalul scoțian și internațional, care este antrenat de o legendă a fotbalului englez și,… Read More »

3 motive pentru care dezvoltarea leadershipului e importantă pentru organizație

Dezvoltarea leadershipului în multe companii este ca sistemul educațional, depășit și ineficient, dar nimeni nu vrea să schimbe acest proces. Mulți lideri și manageri din organizații vă vor spune că dezvoltarea leadershipului este importantă, dar ne întrebăm de multe ori dacă ei chiar realizează cât de importantă este în realitate. În majoritatea companiilor, trainingurile de… Read More »

Cum să reușiți să vă schimbați cariera

Cum să reușească să-și schimbe cariera este ceea ce din ce în ce mai mulți angajați vor să știe cu adevărat, pentru că schimbarea meseriei este proiectul secret al multora dintre ei. De fapt este un salt periculos care trebuie să le reușească! Ca orice exercițiu riscant, acesta necesită o pregătire, o concentrare și o… Read More »

Crearea unei schimbări sustenabile

Nimic nu rămâne pe loc în afaceri pentru mult timp. Schimbarea are loc în permanență, uneori la o scară foarte mică. Din timp în timp devine necesar dați piept cu o problemă mai mare. Poate fi o pierdere a unei părți din piață datorită unei schimbări tehnologice. Pe de altă parte, poate fi o pierdere… Read More »

Răspundeți la această întrebare la interviu: De ce ar trebui să vă angajăm?

Această întrebare poate lua și alte forme, de exemplu: „De ce credeți că veți avea succes pe această poziție?” Este o întrebare critică pentru că vă va dezvălui succesul, încrederea în forțele proprii și pregătirea. Ca și „De ce doriți să lucrați aici?” și „Vorbiți-ne despre dumneavoastră.”, această întrebare este o invitație din partea angajatorului… Read More »