Excesul de încredere, atu sau handicap pentru a reuși?

Majoritatea noilor întreprinderi eșuează. Estimările cele mai optimiste asupra succesului întreprinderilor arată că doar 50% din cele nou create mai există după 5 ani și numai o treime dintre ele după un deceniu. Iar cu aceste statistici descurajante, ne putem pune întrebarea de ce să mai devenim antreprenori? Și totuși un exces de încredere vă… Read More »

Întrebare la interviu: Ce fel de mașină conduceți?

Există anumite întrebări la care vă puteți aștepta în cadrul unui interviu de recrutare și altele care pot răsări din neant, cum ar fi: „Ce fel de mașină conduceți?” Dacă mașina dumneavoastră nu e frumoasă, nu trebuie să simțiți nevoia să o ascundeți sau să mințiți. Recrutorii nu au voie să facă discriminări, dar există… Read More »

5 mari erori de evitat în management

Dacă sunteți la conducerea unei întreprinderi sau vă lansați în antreprenoriat, ar trebui să citiți cartea scrisă de Christine Kerdellant „Ils se croyaient les meilleurs. Histoire des grandes erreurs de management” (Se credeau cei mai buni. Povestea marilor erori de management), în care povestește despre o mulțime de greșeli de management comise de patroni mai… Read More »

Sadomasochismul la birou

Actualitatea cinematografică joacă uneori un rol perfid în viața noastră de zi cu zi. Sub acoperirea păcatului eliberator, ea standardizează comportamente dincolo de norme, dar care au avantajul unei formidabile energii comerciale. 50 shades of Grey a ridicat la rang de cinste sado-masochismul: fă-mi rău pentru că asta îmi ca face bine acolo unde mi-e… Read More »

Intrebare la interviu: A existat vreo persoană în cariera dumneavoastră care a avut un impact asupra ei?

Această întrebare ar putea să pară că nu are o legătură directă cu experiența și performanța voastră, dar de fapt spune multe despre abordarea voastră generală. Ca și întrebările despre foștii șefi și alți mentori, vă dă o șansă să vă explicați filozofia prin ochii altcuiva, ceea ce pune în lumină aspecte ale unei relații… Read More »

10 chei pentru motivarea echipei

Motivația la locul de muncă este legată de competențele și personalitatea fiecăruia. Un anumit număr de condiții sunt necesare pentru ca fiecare salariat să se poată investi în cadrul funcției pe care o ocupă și să-și optimizeze competențele. Ocuparea locului Pentru a ocupa un loc, trebuie mai întâi să ne acordăm autorizația de a o… Read More »

De ce nu trebuie să munciți niciodată doar pentru bani

Munciți ca majoritatea angajaților pentru a câștiga bani și a răspunde nevoilor de bază: a plăti o lucuință și a vă hrăni familia. Idealul, bineînțeles este de a vă găsi jobul de vis, bine plătit. Dacă uitați de plăcere – care nu este întotdeauna ușor de găsit – rămân doar banii care vi-l furnizează, cărora… Read More »

4 piste pentru a dopa colaborarea în interiorul echipei

Se întâmplă ca toți membrii unei echipe însărcinate cu un proiect comun să contribuie la efortul colectiv fără ca proiectul însuși să reușească sau să fie terminat la timp. De ce? Deoarece contribuția fiecăruia, atunci când este adusă proiectului, necesită modificarea aporturilor deja aduse de ceilalți. În acest fel, coordonatorul proiectului este trimis în mod… Read More »

Patronii microîntreprinderilor sunt fericiți, dar cu ce preț?

Acesta este rezultatul unui studiu condus de Opinion Way pentru American Express referitor la calitatea vieții patronilor de microîntreprinderi. Meseria de patron îi face să înflorească pe cei care au făcut această alegere, dar cu prețul sacrificiilor la adresa calității și igienei vieții. Da, patronii de microîntreprinderi sunt fericiți, dar cu ce preț? Alimentația, somnul,… Read More »