Adaptați-vă managementul la cultura echipelor voastre

Într-un context de mondializare în creștere, nu mai este de loc rar să conduceți ori să fiți conduși de colegi veniți din altă țară. Dacă expatrierea este un pas pe care-l fac mulți salariați în cursul vieții lor profesionale, iar România pierde în fiecare an destui oameni, există și fenomenul invers și nu este de… Read More »

Egoul – prieten și dușman

Egoul are o reputație proastă. Egoistul este criticat, batjocorit și părăsit pentru bădărănia sa, lipsa sa de cunoștințe și neglijența față de ceilalți. Și totuși egoul nu este întotdeauna un sfătuitor prost, ci din contră, el vă poate ajuta să reușiți. În funcție de caz, trebuie să-l încurajați pentru a vă ameliora autoîncrederea, iar în… Read More »

3 surse de finanțare pentru crearea unei întreprinderi

Ați decis să vă creați propria afacere și trebuie să reușiți să treceți de prima etapă, cea a găsirii ușii la care să bateți pentru a convinge investitorul cel mai pertinent în raport cu proiectul dumneavoastră. Iată cele 3 surse de finanțare cele mai utilizate de către antreprenori, atunci când nu se pot descurca cu… Read More »

Depășirea fricii de reușită

Frica de succes este mai vătămătoare decât cea de eșec! Iată câteva sfaturi pentru a o depăși. V-ați fixat un obiectiv important pentru dumneavoastră. Ați reușit să vă înfrângeți frica de eșec și să treceți la acțiune. Ați muncit bine, vântul vă umflă pânzele, linia de sosire se vede, mai aveți nevoie de un ultim… Read More »

Democratizarea managementului de tranziție

De câțiva ani se observă o creștere a cererii de manageri de tranziție la nivelul întreprinderilor mari și mijlocii. Această tendință se explică prin creșterea riscurilor cu care se confruntă societățile comerciale: înăsprirea regulilor de conformitate, moduri de finanțare din ce în ce mai complexe sau reglementări internaționale într-o continuă mișcare. Iar recrutarea unui „super… Read More »

Nu angajați un „agent al schimbării” și nu fiți unul dintre ei

Idea unui „agent al schimbării” destinat să miște o mare corporație sau un proiect instituțional înainte este o prostie și iată de ce. Directorul general ia toate deciziile majore în privința funcționării organizației. Există membri ai consiliului și consultanți care-l ajută, dar deciziile se iau în biroul acestuia. Directorul general are o mulțime de priorități,… Read More »

Cum să vă dezvoltați empatia

Competența dumneavoastră emoțională este cea mai importantă în materie de management și relații cu ceilalți. Empatia nu vă cade din cer, o puteți învăța și o puteți mări de-a lungul întregii vieți. Este cu siguranță atuul cel mai important de dezvoltat pentru optimizarea performanței dumneavoastră ca manager. Beneficiile empatiei „Empatia” vă definește capacitatea de a… Read More »

Finanțarea întreprinderii dumneavoastră – 3 minute pentru a convinge

Dacă vă mișcați în lumea antreprenoriatului cunoașteți cu siguranță termenul de „elevator pitch”. Acest exercițiu, care constă în seducerea investitorilor potențiali în 3 minute, a devenit inconturnabil pentru creatorii de întreprinderi în căutare de finanțare. Pentru a convinge într-un timp foarte scurt se impun câteva lucruri de făcut în prealabil. Pitch-ul? Pitch-ul (sau elevator pitch)… Read More »

Cum să ne învingem teama de reușită

Frica este cel mai mare obstacol al oricărui antreprenor. Succesul vă obligă să o învingeți în toate formele sale. Să vedem acum cum reușesc să o depășească cei mari. Niel, Simoncini, Branson, Arnaud, François Pinault Sunt antreprenori faimoși, admirați de mulți, totuși la un moment al cuceririi lor fiecăruia i-a fost frică de ceva. Unii… Read More »

De ce vânzătorii „vânători” sunt cei mai buni?

Pentru a vinde este mai bine să fiți un „vânător” decât un „fermier”. În domeniul comercial, există două categorii de vânzători: „fermierii”, care se mulțumesc să vândă produsele întreprinderii lor, și „vânătorii”, care își centrează atenția pe client și răspund nevoilor sale precise. „Vânătorii” reprezintă în general mai puțin de 1% din echipele comerciale. Dar… Read More »