Interviul cu un recrutor – de ce nu vă mai contactează

Vi s-a acrit de munca pe care-o faceți și pe care-o găsiți prea monotonă, chiar frustrantă cu un patron neinteresant, care vă agasează. Sunteți invitați la o întrevedere de recrutare pentru un post care vă face să visați și în care vă vedeți deja instalați, participați cu entuziasm la diferitele faze de interviuri, aveți un… Read More »

20 de motive pentru a vă crea propria întreprindere

Există o mie de motive pentru a nu vă lansa în afaceri: prea riscant, pierderea banilor, a somnului, a vieții sociale… Și totuși, în ciuda acestor amenințări și incertitudini, ca din ce în ce mai mulți angajați, descurajați de o piață a muncii amorfă, sunteți atrași de aventura de a porni pe cont propriu. Aveți… Read More »

Concedierea – elemente fundamentale pentru manageri

Să privești un colaborator în ochi și să-i spui că trebuie să părăsească întreprinderea și că se va trezi fără un loc de muncă este cu siguranță actul cel mai ingrat pe care trebuie să și-l asume un manager. Anunțarea veștii proaste necesită respectarea unor reguli de comportament și a unor precauții, atât în interesul… Read More »

O duzină de trucuri pentru a vorbi mai bine în public

Vorbitul în public este ceva pe care toată lumea, mai devreme sau mai târziu trebuie să o facă. De la momentul în care suntem scoși la tablă în clasă, la examenele orale, interviuri de angajare sau discursuri ori prezentări mai mult sau mai puțin elaborate, pentru toate este o primă dată… și o a doua…… Read More »

Strategia reușitei în 3 puncte conform lui Elon Musk

Vizionar al secolului sau miliardar bizar? Orice ați crede despre Elon Musk, personajul a reușit să busculeze piețele. În acest articol voi creiona cele trei elemente fundamentale ale reușitei, conform lui Elon Musk. Reușita Tesla bazată pe „fullstack” Integrați niște „fullstack” în modelul economic și veți deveni mascota investitorilor din Statele Unite. Termenul, inventat de… Read More »

Aceste activități recreative care vă ameliorează randamentul la locul de muncă

Recrutorii ar trebui să ia în serios partea de CV consacrată hobbiurilor, care reprezintă tot atâtea semne de interes referitoare la candidat. Unele pot face chiar candidatul mai atrăgător, cum ar fi acelea care ameliorează umorul, măresc încrederea în sine, reduc stresul sau oferă posibilitatea de relaționare. Kevin Eschleman, profesor la Universitatea de Stat din… Read More »

Criterii de reușită atunci când vă creați propria afacere

Momentul de start al unei întreprinderi este întotdeauna exaltant, dar acest moment în care adrenalina vă urcă pe val nu trebuie să vă facă să uitați un anumit număr de puncte pe care trebuie să le validați înainte de decolare. Asigurați-vă că răspundeți bine criteriilor de bază care vă vor permite să vă dezvoltați afacerea… Read More »

Detoxificare digitală – viața angajaților fără net

Scrieți „cură de detoxifiere digitală” în motorul dumneavoastră de căutare și veți obține o mulțime de propuneri de sejur axate pe deconectarea de la internet și smartphone. Detoxifierea digitală este în mod efectiv tendința cadrelor și conducătorilor supra-conectați, dar are cu adevărat efecte pozitive pe termen lung? Care sunt soluțiile zilnice pentru a vă schimba… Read More »

Un plan de integrare al managementului schimbării la nivel individual și organizațional

Complexitatea care acompaniează schimbarea și procesul care o însoțește sunt lucruri diferite pentru oamenii diferiți. Ca rezultat, trebuie să privim schimbarea prin două lentile ale indivizilor și ale organizațiilor, pentru că acestea sunt părți ale unui sistem complex. Această complexitate amestecă artă, știință, cultură, intrări, ieșiri, feedback, leadership, strategie, guvernanță, competență, forțe interne și externe,… Read More »