Blog

Blog
Întrebare pentru interviu – Care sunt competențele cele mai importante pentru un post în acest domeniu?

Comments (0) - Uncategorized

Întrebare pentru interviu – Care sunt competențele cele mai importante pentru un post în acest domeniu?

Interviurile informaționale sunt foarte bune pentru a ajuta pe cineva să învețe mai multe despre o anumită carieră specifică. Dacă vi se cere să vă așezați pentru o asemenea consultare, trebuie să fiți pregătiți pentru întrebări de genul: „Care sunt competențele cele mai importante pentru un post în acest domeniu?”

Un intervievator care pune această întrebare încearcă să-și dea seama dacă posedă competențele necesare pentru a pătrunde în domeniul dumneavoastră sau mai trebuie să învețe. Vor exista și variațiuni ale acestei întrebări de-a lungul interviului informațional, pentru că probabil dumneavoastră aveți o imagine internă a acestei industrii, care pot fi utile cuiva care abia încearcă să intre. Puteți spune pe ce trebuie să se concentreze cineva pentru a intra cu dreptul în acest domeniu de activitate.

Puncte de evidențiat

Există anumite aspecte ale acestei întrebări cărora trebuie să le acordați atenție:

  • Expuneți câteva competențe relevante pentru industria dumneavoastră;
  • Concentrați-vă asupra companiei și industriei ca întreg;
  • Vorbiți despre elementele care fac ca acele abilități să fie importante;
  • Dacă doriți puteți vorbi despre competențe necesare celor la început de drum și despre cele necesare pentru a urca pe scara ierarhică. În acest caz s-ar putea să fiți considerat un mentor. S-ar putea ca sfaturile dumneavoastră să fie luate în serios, așa că gândiți-vă bine înainte de a răspunde.

Greșeli de evitat

Răspunsul vostru trebuie să se bazeze pe propria experiență și pe ceea ce ați observat în acest domeniu de activitate, așa că evitarea greșelilor nu ar trebui să fie prea complicată:

  • Evitați menționarea unor competențe irelevate pentru domeniu;
  • Nu vorbiți despre competențe fără a menționa în ce fel sunt utile;
  • Nu vorbiți doar despre competențele necesare pozițiilor înalte, ar trebui deja să știți și ce le este necesar noilor angajați, pentru că într-un anumit moment ați fost și voi acolo. De aceea ar trebui să știți ce se așteaptă de la cei care aplică pentru o anumită poziție;
  • Nu spuneți că nu sunteți siguri în privința competențelor necesare.

Exemplu de răspuns

Răspunsul vostru la o întrebare despre competențe ar trebui să sune cam așa:

„Competențele de comunicare sunt vitale. Trebuie să fiți capabili să vorbiți efectiv cu oamenii față în față și să știți să răspundeți la mailuri rapid și eficient. Trebuie de asemenea să fiți dispuși să faceți puțin mai mult la început. Trebuie să arătați că doriți să vă depășiți pentru a avansa în această companie sau în oricare alta.”

Poate fi o modalitate pentru intervievator de a vedea dacă această carieră i se potrivește, dar poate fi și o verificare a cunoștințelor voastre despre un anumit domeniu atunci când candidați pentru un post!

Alte articole interesante:

Cum să aveți o super-încredere în dumneavoastră

5 erori de evitat pentru a apărea în căutări pe Google

Cum recunoașteți un bun patron

Sfaturi pentru crearea unui puternic flux de leadership

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *