Category Archives: Uncategorized

5 modalități pentru a fi mai eficienți ca manageri sau lideri

Cerințele la locul de muncă sunt din ce în ce mai mari pentru toată lumea, mai ales pentru manageri și lideri. Ștacheta este ridicată în permanență și mulți manageri și lideri răspund investind prin adăugarea mai multor cunoștințe și competențe. Dar așa cum competențele și cunoștințele sunt vitale, la fel este și crearea unui stil… Read More »

Cum să depășiți analiza performanțelor în plină pandemie

În multe locuri, analiza performanțelor poate reprezenta una dintre cele mai stresante perioade a anului… „Nimănui nu-i place această analiză a performanțelor. Oamenilor nu le place să o facă, angajaților nu le place să o primească, iar celor de la resurse umane nu le place să-i coordoneze,” spune Marie McIntire, coach de carieră în SUA… Read More »

4 principii ale persoanelor cu performanțe înalte în business

Liderii și managerii de top crează cultura afacerilor lor. De aceea este de o importanță critică să recrutați și să rețineți persoanele potrivite pentru managementul și leadershipul afacerilor voastre și atingerea unor performanțe înalte. Printre altele, de la oamenii care expun calități de leadership în afaceri se așteaptă să fie etice și organizate și să… Read More »

4 mituri despre productivitate

Napoleon nu a fost scund. De fapt avea 1,68 m – ceea ce pe vremea aceea era o înălțime peste medie în Franța. Un peștilor auriu nu are o memorie de 3 secunde, ci de aproximativ trei luni. (Sigur, asta face tendința de a uita numele persoanelor proaspăt întâlnite mult mai puțin scuzabilă…) Bărbieritul nu… Read More »

4 modalități simple de a vă îmbunătăți sănătatea mentală la acest început de an

Pentru început, concentrați-vă asupra lucrurilor pe care le puteți controla… Pandemia a modificat pentru totdeauna multe construcții sociale pe care le luasem de-a gata, ca fiind veșnice, inclusiv interacțiunile față în față, sentimentul de siguranță și călătoriile prin lume din vacanțe și nu numai. În această nouă normalitate, mulți s-ar putea să experimenteze ceea ce… Read More »

Cum reușesc directorii de succes să facă saltul de la o industrie la alta

Competențele fundamentale care determină succesul unui director sunt în general valabile în orice industrie. Asta nu înseamnă că un director al unui startup se poate transforma imediat într-unul de succes într-o bancă, dar, în esență, conducerea unei întreprinderi de succes necesită o serie de elemente fundamentale pe care liderii trebuie să le cunoască. Aceste competențe… Read More »

7 caracteristici ale unui bun lider

Chiar dacă un lider bun poate fi învățat și se poate dezvolta, cred în continuare că anumiți oameni au abilități naturale de leadership. Unii chiar au caracteristici personale care le permit să fie lideri fără a învăța despre asta. Dar care sunt aceste caracteristici? Hai să luăm la rând fiecare din aceste atribute: Un lider… Read More »

6 principii de dezvoltare personală

Dacă veți întreba o persoană obișnuită ce vrea să schimbe la ea sau la stilul de viață, vă va da cu siguranță o lungă listă de lucruri. Dar ce se întâmplă după aceea? Ce fac oamenii cu acea listă de lucruri, pe care vor să le schimbe sau să le modifice? Continuă să poarte în… Read More »

Redefinirea muncii viitorului

Anul 2020 a fost ca un curs intensiv de leadership aplicat pe viu și în timp real! O pandemie globală, o criză economică, neliniște socială, multe lecții de învățat… Am văzut că afacerile sunt reziliente pe măsură ce oameni extraordinari continuă să se ajute unii pe alții, clienți și comunități, cu grijă și empatie. Incertitudinea… Read More »

Sindromul impostorului și cum să scăpați de el

Credeți că nu aveți niciun merit, nu sunteți la locul vostru și, mai rău, uzurpați postul altcuiva? Este ceea ce se numește sindromul impostorului. Incapabili de a evalua cu precizie propriile competențe, vă subestimați și, de fapt, nu vă exploatați decât o parte a capacităților voastre. Ori întreprinderea voastră are nevoie ca de un angajat… Read More »