Blog

Blog
10 fraze utilizate întotdeauna de liderii cu un caracter moral ridicat

Comments (0) - Uncategorized

10 fraze utilizate întotdeauna de liderii cu un caracter moral ridicat

Ei nu vor evita subiectele dure și vor spune întotdeauna ceea ce este nevoie să fie spus. Liderii cu caracter au tendința să aibă mai mult succes. (Dar oare pot fi considerați lideri cei fără caracter?) De ce?

Din experiența mea, pentru că avem tendința să acordăm încredere celor care sunt demni de ea, care expun trăsături pe care le dorim și noi și care sunt interesați de subiecte dincolo de rezultatele financiare de bază. Suntem atrași de oamenii cinstiți, integri și care nu vor face compromisuri. Pe de altă parte, nu vom urma pentru multă vreme o persoană coruptă. Vedem până la urmă direct prin ipocrizia sa.

Pentru a vă ajuta să vă dați seama dacă un lider are un caracter moral sau pentru a vă testa dacă aveți tot ce vă trebuie pentru a fi lideri, ascultați aceste fraze cheie.

„Pentru că am spus că fac…”

Aceasta este o frază importantă. Când un lider face o promisiune și apoi o urmărește, este semnul unui caracter bun. Înseamnă că nu face doar comentarii lipsite de conținut, fără intenția de a face nimic referitor la problemă.

„Permiteți-mi să revin spre voi referitor la asta…”

Liderii cu caracter nu vă dau răspunsuri ieftine. Dacă nu cunosc răspunsul potrivit, un lider adevărat va cerceta problema și va căuta soluția corectă. Totul se referă la urmărirea excelenței și a adevărului, nu la a-și încânta colaboratorii.

„Există un motiv pentru asta…”

Existența caracterului la un lider îl conduce la explicarea motivelor. De ce? Pentru că a avea caracter înseamnă să cauți adevărul. Nu există întotdeauna un răspuns perfect limpede (de aceea căutarea adevărului este o călătorie și nu un loc de odihnă), dar există motive. Explicarea lor este o dovadă de caracter.

„Nu înțeleg…”

La fel ca și cu căutarea adevărului, liderii buni caută de asemenea să înțeleagă. Cineva fără un bun caracter moral ar pretinde doar că înțelege, ca un mod de a trece mai departe. Dar într-un bun lider există curiozitatea, iar caracterul îl obligă să spună, „Vreau să înțeleg răspunsul corect… întotdeauna.”

„Da…”

Liderii cu un centru moral au tendința de a răspunde cu da sau nu. Nu se eschivează și nu întârzie mai mult decât trebuie. Când trebuie luată o decizie și și-au făcut cercetarea, ei nu spun „poate” și vă lasă agățați.

„Lăsați-mă să vă explic…”

O parte a căutării adevărului în leadership este dorința de a explica subiecte complexe. Trebuie să existe un interes în binele celorlalți, nu numai o agendă personală. Atunci când explici și educi, arăți că vrei să faci mai mult decât să dictezi.

„Nu există un răspuns simplu…”

A fi capabili să recunoașteți că nu aveți toate răspunsurile este semn de caracter. Oamenii fără caracter pretind că au soluția, dar, eventual, ne dăm seama că e o înșelătorie. Lipsa de caracter și prefăcătoria se țin de mână.

„Este o idee excelentă…”

Liderii cinstiți nu vor fura niciodată o idee și nu și-o vor însuși. Ei își dau seama când cineva din echipă vine cu ceva important și îi recunosc meritul.

„Vom urmări acest lucru împreună…”

A urmări un lucru este important. Arată că sunteți în căutarea răspunsului, dar și că vă pasă suficient de acea persoană pentru a cheltui timp în căutarea unei soluții. Oamenilor fără caracter nu le pasă. Lasă lucrurile să treneze fără a lua o hotărâre.

„Îmi cer scuze…”

Marii lideri știu să-și ceară scuze. Face parte din ADN-ul lor. Dacă fac o greșeală, în loc să pretindă că nu are importanță sau să paseze vina, și-o asumă.

Alte articole recomandate:

O schimbare de unghi – de la managementul de tranziție la cel de transformare

Costul non-managementului

Competențele recrutorului perfect

Cum să controlăm schimbarea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *