Blog

Blog
Management în stil chinezesc, conform celor 5 cicluri

Comments (0) - Uncategorized

Management în stil chinezesc, conform celor 5 cicluri

Conform gândirii tradiționale chinezești, cele 5 elemente – lemnul, focul, pământul, metalul și apa – sunt prezente în orice individ, organism sau chiar întreprindere. Fiecare posedă caracteristici proprii și face referință la „un anotimp” – primăvară, vară, vară indiană, toamnă și iarnă, corespunzând de fapt unei faze a dezvoltării sale. Toate aceste elemente puse în legătură unele cu altele permit o mai bună înțelegere a modurilor de acțiune a colaboratorilor voștri și de a dezvolta o strategie mai bună pentru a vă face să progreseze echipa și întreprinderea.

O grilă de analiză pe niveluri diferite

  • „Lemnul” este sinonimul creșterii, al creativității;
  • „Focul” simbolizează un punct culminant și rimează cu organizarea;
  • „Pământul” este simbolul tranziției, al concilierii;
  • „Metalul”, al ordinii și al rigorii;
  • „Apa” marchează sfârșitul și reînnoirea.

Fiecare element face în mod egal referire la „un anotimp”: creștere, organizare, tranziție, declin, capitalizare, relansare…

Pentru a ști în ce fază vă aflați, puneți-vă întrebarea: care este miza principală în acest moment? Dacă sunteți într-o perioadă de creștere, sunteți în plină „primăvară” (anotimpul asociat „lemnului”), o fază sinonimă cu proiecte și recrutări, în care totul funcționează.

Un alt exemplu: sezonul „metalului”, „toamna” marchează momentul de bilanț și o eventuală recentrare, poate chiar restricții. Această analiză funcționează și la scara întreprinderii. Primăvara marchează începuturile, imaginea startup-urilor care pornesc la cucerirea unor noi piețe. La polul opus, iarna privește întreprinderile care evoluează de-acum înainte într-un regim de croazieră și trăiesc din ceea ce au acumulat.

Verificați dacă modul dumneavoastră de funcționare este în fază

Conform teoriei chinezești, fiecare sezon fiind asociat unui element implică faptul că, în această fază, elementul în chestiune este dominant. În acest fel dacă traversați perioada de vară indiană, în care pământul trebuie să fie dominant, accentul trebuie pus pe comunicare, tranziție (noțiuni asociate pământului), în timp ce creșterea, creativitatea (asociate lemnului) trebuie lăsate deoparte.

Adaptați-vă deci managementul și redefiniți obiectivele dacă este nevoie. Folosiți această teorie și pentru a tria personalitățile și competențele colaboratorilor voștri. Determinând profilele fiecăruia, sunteți în măsură să vă faceți echipa să evolueze în funcție de obiective.

Pregătiți etapa următoare, anticipați

Toate acestea vă vor permite să treceți de la o etapă la alta fără probleme. Urmându-vă alegerile, puteți chiar prelungi o fază, cum ar fi cea de creștere, sau din contră să scurtați o alta, pentru a trece rapid la următoarea. Chiar dacă trecerea prin fiecare dintre ele este indispensabilă, acest principiu al ciclurilor și etapelor care se înlănțuie vă permite să prevedeți faza următoare și deci să o anticipați pentru a o gestiona mai bine.

Ciclul de generare: METALUL topit la o temperatură ridicată devine lichid (APĂ), APA udându-i face arborii (LEMNUL) să crească, care poate fi aprins și devine FOC, iar FOCUL arde vegetația care devine cenușă, PĂMÂNT, care conține minerale, surse ale METALULUI.

Ciclul de dominare: METALUL poate tăia LEMNUL, care crește din PĂMÂNT; PĂMÂNTUL absoarbe APA, care poate stinge FOCUL care topește METALUL.

Alte articole interesante:

În 2030 liderii vor avea doar colaboratori, asociați și aliați

Sunteți candidații potriviți pentru un startup?

Iertarea celui care concediază

Elementele cheie ale schimbării

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *