Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

6 chei indispensabile pentru a reuși în viață

„Reușita în viață”, iată un obiectiv spre care tinde toată lumea. Nu este simplu să reușiți, mai ales atunci când nu v-ați descoperit natura profundă și nici adevăratele aspirații. Iată mai jos câteva piste, de la Catherine Oberle, coach, „pentru a vă dezvălui întregul potențial” și a tinde spre acest ideal. Și pentru a nu avea niciodată vreun regret.

Găsirea echilibrului între Yin și Yang

Pentru Catherine Oberle, inspirația din principiile taoiste este indispensabilă pentru a „înflori” și mai ales pentru a găsi un echilibru Yin/Yang. Femeile sunt Yang (masculine, puternice, dure) la interior și Yin (feminine, slabe, dulci) la exterior. Pentru băsrbați este viceversa. Însă, atunci când există un dezechilibru și unul dintre ele rămâne peste celălalt prea mult timp, apare o stare proastă. Prea mult Yang: vă epuizați. Vreți să faceți prea mult, sunteți fără încetare pe cale să vă solicitați energia Yang fără a ține cont de nevoile reale, de propriul ritm, de aspirațiile profunde și vă prăbușiți. Pentru unii este burnoutul. Prea mult Yin: sunteți în așteptare. Vă pierdeți din vedere și energia se dispersează, nu mai știți prea bine ce e bun pentru voi, nemaiavând o noțiune precisă a limitelor și a nevoilor, dorințelor voastre. Timpul trece și deciziile sunt din ce în ce mai dificil de luat. Acest lucru generează insatisfacție și amânare.

În ambele cazuri este necesară o muncă personală în scopul restabilirii armoniei între aceste două energii și de a vă „reconecta la puterea voastră, pentru a înflori și a reuși în viață”.

Asocierea reușitei cu plăcerea

Fiecare are propria sa definiție a unei vieți reușite. Iar această definiție evoluează în timp. Concepția dumneavoastră referitor la reușită nu va mai fi aceeași la 20 și la 50 de ani. În schimb, reușita trebuie să urmeze un fir călăuzitor de-a lungul întregii vieți: plăcerea. „Aveți cu siguranță un ideal în viață,” consideră coachul. „Acest ideal reprezintă reușita dumneavoastră. Și poate fi pe plan familial, spiritual, amoros, profesional, personal. Poate fi un proiect pentru planetă, unul de întrajutorare, pentru binele tuturor.” Fiecare trebuie să-și găsească o cale cu condiția de a se respecta, de a fi el însuși, de a avea o dorință profundă și de a găsi un sens.

A găsi timpul pentru reîncărcare

Cotidianul vă aruncă într-o vâltoare și vă este greu să stați cu capul deasupra apei. Zilele defilează și vă simțiți din ce în ce mai obosiți, lipsiți de energie. Trebuie totuși să găsiți timpul necesar pentru a vă reîncărca, adică să vă reconectați cu voi. „există diferite maniere de a realiza asta și aici, de asemenea, depinde de voi.” Acest lucru se poate face ieșind în natură, prin artă, bricolaj, grădinărit, lectură, apă… Voi trebuie să descoperiți ce vă face fericiți și vă permite să vă găsiți echilibrul interior.

Eliberarea de moștenirea familială

Chiar dacă vă direcționați toată energia pentru a avansa spre reușită, o forță mult mai puternică va continua să vă facă să eșuați și nu înțelegeți de ce. Este vorba de fapt de o formă de condiționare familială complet inconștientă, care împiedică procesul normal al realizării de sine și care vă va conduce în mod constant la a vă sabota pentru a nu reuși. „Eșecurile sunt adesea repetiția schemelor familiare inconștiente pe care încercăm să le depășim, dar a căror amprentă rămâne puternic înscrisă în memoria familială. Aceste informații sunt transmise din generație în generație și continuă în acest fel să facă o muncă destructivă. Pentru depășirea acestei situații, poate fi interesant să chestionați persoane din propria familie, să le cereți să-și povestească istoria, care au fost momentele cheie din viața lor, ce meserii au avut, etc.”

Cultivarea încrederii de sine

Chiar dacă încrederea în voi nu este punctul vostru forte, puteți continua să o dobândiți de-a lungul întregii vieți, pe măsură ce acumulați experiențe și în funcție de alegerile pe care le faceți. Esențialul este ca ea să rămână prezentă. Pentru că în caz contrar, pierderea încrederii – corelată cel mai adesea cu o pierdere de stimă – vă va împiedica să vă căutați bunăstarea și reușita. Pentru a cultiva încrederea în sine, se sugerează „celebrarea fiecărei victorii, fiecărei înaintări, fiecărei reușite, de a mulțumi vieții și de a vă acorda oportunitatea de a trăi aceste reușite, oricât de mici ar fi ele, și de a profita din plin.”

A investi în voi

Cunoașterea de sine este cu adevărat cea mai prețioasă pentru că ea permite recunoașterea întregului potențial și de a da ce aveți mai bun. Dar adesea ea necesită o adevărată muncă asupra propriei persoane, „de a se conecta cu interiorul pentru a ști exact care ne sunt nevoile, dorințele, dar și să ne reperăm frânele, ceea ce ne împiedică să avansăm și să ne realizăm.” Acompaniamentul unui profesionist vă poate atunci permite să mergeți mai repede și mai departe, să vizitați zonele voastre  ascunse spre care v-ar fi dificil să mergeți singuri, pentru că nu ați avea detașarea necesară pentru a le explora cu discernământ.

Alte articole pe care v-ați dori să le citiți:

Cum să vă vedeţi întreprinderea prin ochii clienţilor şi ai colaboratorilor

33 de cauze ale eșecului în căutarea unui loc de muncă de eliminat urgent

Copiați pentru a deveni un antreprenor de succes

Nu vă soldați competențele de bază

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *