Blog

Blog
Întrebare comună la interviu – Ce v-a plăcut cel mai mult la ultimul post?

Comments (0) - Uncategorized

Întrebare comună la interviu – Ce v-a plăcut cel mai mult la ultimul post?

Atunci când mergeți la un interviu, vă puteți aștepta să vi se pună cam aceleași întrebări: „ce știți despre compania noastră” sau „ce v-a plăcut cel mai mult la ultimul dumneavoastră job”. În cazul ultimei întrebări, poate fi dificil să știți exact ce vor să afle prin răspuns.

Prin această întrebare, intervievatorul vrea să afle, de obicei,dacă vă potriviți cu compania și angajații ei actuali. Vor să știe ce vă motivează și ce căutați pentru o poziție viitoare.

Puncte de evidențiat

Răspunsul la una dintre cele mai populare întrebări de la interviuri poate fi ușor dacă sunteți pregătiți:

  • Dirijați-vă răspunsul spre unele dintre atributele pe care compania vizată le partajează cu poziția precedentă;
  • Păstrați răspunsul la nivelul profesional, nu treceți la cel personal, referitor la politica la birou, cultura organizației etc.;
  • Pătrundeți adânc în „de ce v-a plăcut ceea ce v-a plăcut” în cadrul postului anterior și răspundeți în consecință;
  • Extindeți răspunsul spre sfârșit, inserând ceea ce v-ar plăcea referitor la poziția potențială în cadrul companiei cu care dați interviul. Asigurați-vă că răspundeți întotdeauna deschis și onest despre ceea ce ați admirat la compania precedentă.

Greșeli pe care trebuie să le evitați

Nu repetați greșelile pe care mulți alții le-au făcut înaintea voastră, prin evitarea acestor capcane ale întrebării:

  • Nu exagerați peste măsură ultimul job pentru a face să pară că a fost mult mai mult decât ceva ce ați tolerat;
  • Nu răspundeți numai despre compania precedentă, în loc să fie și despre voi și despre ceea ce căutați într-un post nou;
  • Încercați să nu fie un răspuns prea vag, detaliați ceea ce vă place;
  • Nu răspundeți cu ceva ce nu poate fi legat deloc de postul pentru care aplicați. Și ca în cazul tuturor întrebărilor, nu fiți timizi în răspunsul dumneavoastră. Păstrați-vă încrederea în voi și centrați-o pentru a-l impresiona cu adevărat pe intervievator.

Mostră de răspuns

Este simplu să vă imaginați un mod de a răspunde la această întrebare, dacă urmați exemplul de mai jos, pe care l-am primit de la un chiar de la un candidat cu ceva timp în urmă:

„La compania unde am lucrat înainte, am admirat întotdeauna susținerea și dorința lor de a-și încuraja angajații să crească. Am fost privilegiat prin oportunitatea de a profita de cursurile organizate în cadrul firmei, iar programul flexibil mi-a permis să urmez cursurile universitare și să-mi iau licența în timp ce lucram acolo. Același lucru m-a atras spre voi, pentru că de asemenea oferiți beneficii în continuarea educației și dovediți o mare grijă față de angajați.”

Dacă sunteți în căutarea unui răspuns excepțional la această întrebare, atunci trebuie să vă exprimați admirația pentru angajatorul dumneavoastră potențial, în timp ce vă evidențiați unul dintre punctele voastre forte.

Alte articole recomandate:

Cum să vă faceți înțeleși de superiorul dumneavoastră

Ce factori ar trebui să conțină o strategie a schimbării?

Către o nouă filozofie de resurse umane

Cum vă captivați publicul și îl faceți să participe în cadrul unei ședințe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *