Blog

Blog
Câteva secrete pentru a deveni un lider eficient

Comments (0) - Uncategorized

Câteva secrete pentru a deveni un lider eficient

Liderii adevăraţi sunt născuţi sau făcuţi?

Nu există nicio îndoială că anumite tipuri de personalitate sunt mai potrivite pentru o poziţie de leadership. Totuşi, cu ceva efort, aproape oricine poate deveni un lider eficient dacă aplică anumite principii şi are suficientă ambiţie şi motivaţie pentru atingerea acestui scop. Haideţi să vedem ce se poate face pentru atingerea acestui scop.

Pasiunea

Liderii eficienţi au o pasiune care este infecţioasă. Oamenii sunt atraşi de cei pasionaţi. Dacă arătaţi o pasiune sinceră şi nelimitată, veţi atrage spre dumneavoastră în mod natural oameni care vor să fie entuziasmaţi de ceea ce fac, care cred că acţiunile lor au un sens şi se încadrează într-o imagine de ansamblu.

Acţiunea

Trebuie să aveţi ambiţie şi să transmiteţi simţul urgenţelor către ceilalţi. Pasiunea dumneavoastră trebuie să se traducă într-o energie care transmite urgenţa, pe care ceilalţi o resimt şi îi împinge să intre în acţiune.

Angajamentul

Dacă doar vorbiţi, dar nu arătaţi un angajament real sau demonstraţi doar unul călduţ, însufleţit doar pe jumătate, ceilalţi vor observa uşor lipsa de seriozitate. Angajamentul sumneavoastră trebuie să vină din suflet şi să fie clar pentru toată lumea că sunteţi serios în privinţa obiectivelor.

Integritatea

Integritatea aduce onoare, onestitate, fiabilitate şi corectitudine. O lipsă de integritate semnalează necinstea. Oamenii au nevoie să ştie că atunci când faceţi o promisiune o veţi ţine. Dacă nu vă ţineţi de cuvânt, ridicaţi-vă şi asumaţi-vă responsabilitatea.

Viziunea

Toată această pasiune şi dorinţă de a acţiona trebuie direcţionate corespunzător. Viziunea dumneavoastră este cea care canalizează toată această energie şi direcţionează echipa înainte, de-a lungul unui drum prestabilit, un drum pe care dumneavoastră l-aţi trasat. Trebuie să fiţi foarte clar în privinţa obiectivelor cerute echipei dumneavoastră să le realizeze.

Corectitudinea

Trebuie să fiţi corect şi echidistant în deciziile dumneavoastră. Favoritismele şi inegalitatea vor distruge repede coeziunea viziunii şi pasiunii dumneavoastră. Vorba se împrăştie repede printre membrii echipei. Trebuie să folosiţi corectitudinea ca pe un principiu călăuzitor.

Aptitudini de comunicare excepţionale

Viziunea şi pasiunea dumneavoastră trebuie să fie comunicate clar şi consistent. Nu vă puteţi aştepta să spuneţi o dată, apoi să vă aşezaţi şi să aşteptaţi un act de magie de la echipa dumneavoastră. Trebuie să fiţi capabil să vă comunicaţi permanent viziunea şi să reamintiţi echipelor exact pentru ce muncesc şi de ce este important.

Marii lideri sunt şi oameni care comunică excepţional. Realitatea este că abilitatea de a-ţi crea echipele şi de a comunica eficient cu ele este o aptitudine a cărei importanţă nu poate fi niciodată supraevaluată. Trebuie să căutaţi cursuri de vorbit în public astfel încât să căpătaţi încrederea care merge mână-n mână cu faptul că vă puteţi simţi confortabil atunci când vorbiţi cu grupuri de oameni mai mari sau mai mici.

Alte articole complementare pe care poate le-ați ratat:

Secretul stilului de comunicare

Sunteți făcuți pentru a fi numărul 1 sau numărul 2?

Rezolvarea blocajelor în relaţiile profesionale interpersonale

Sfaturi mici pentru lideri mari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *