Blog

Blog
De ce nu trebuie să munciți niciodată doar pentru bani

Comments (0) - Uncategorized

De ce nu trebuie să munciți niciodată doar pentru bani

Munciți ca majoritatea angajaților pentru a câștiga bani și a răspunde nevoilor de bază: a plăti o lucuință și a vă hrăni familia. Idealul, bineînțeles este de a vă găsi jobul de vis, bine plătit. Dacă uitați de plăcere – care nu este întotdeauna ușor de găsit – rămân doar banii care vi-l furnizează, cărora le dați putere, deși niciodată nu au putut cumpăra fericirea.

Nu câștigați niciodată destui bani

Chiar dacă sunteți angajații cel mai bine plătiți din întreprindere, veți avea întotdeauna impresia că sunteți prost plătiți. În consecință, vă veți plânge de nivelul vostru de salarizare și veți privi cu cât și în ce fel alții câștigă mai mult, fără vreun motiv aparent care să vă scoată din minte faptul că meritați și voi un asemenea salariu.

Schimbați tot timpul jobul

Pentru că nu sunteți fericiți și credeți că sunteți prost plătiți, veți privi celelalte întreprinderi, mai ales acelea care credeți că v-ar da un salariu mai mare decât cel actual. De aceea vă veți schimba foarte des locul de muncă. La început, veți fi fericiți să ocupați o nouă funcție, să întâlniți oameni noi, într-un mediu diferit. Totuși, o dată ce vă obișnuiți cu acest post nou, farmecul va dispare și veți reîncepe să consultați ofertele pentru locuri de muncă pentru a găsi un post și mai bine plătit, cu excepția cazului în care v-ați găsit în jobul actual pasiunea vieții.

Munciți pentru a vă plăti datoriile

La început și adesea la mijlocul carierei, munciți pentru rambursarea unui împrumut. De fiecare dată când vă schimbați locul de muncă vă asumați riscul financiar și juridic de a vă afla în perioada precară de probă, adesea cu posibilitatea de a avea dificultăți în rambursarea împrumutului. În plus, vreți să vă păstrați stilul de viață, să finanțați studiile copiilor, care pe parcursul anilor devin din ce în ce mai scumpe, dar și să plecați în vacanțe. Cheltuielile vă sunt sigure, în timp ce veniturile sunt în permanență provizorii, iar dacă nu reușiți prin intermediul unei schimbări de poziție să vă mențineți nivelul de trai, puteți fi constrânși să faceți un împrumut complementar pentru a amâna plata propriilor cheltuieli. Acest lucru poate deveni rapid un cerc vicios în care salariul pe care-l luați folosește în mare parte la plata dobânzilor. Deci vă veți trezi blocați într-un job bine plătit care nu vă place și pe care-l păstrați doar pentru a vă plăti datoriile.

Deveniți sclavii banilor

Cu acest sistem, pe lângă faptul că ocupați funcții care nu vă fac să vibrați, pentru că principalul criteriu care v-a determinat să le alegeți este salariul, după un anumit timp, banii ajung să vă controleze în loc să-i controlați dumneavoastră. Mercenari profesionali, banii devin stăpânii voștri, mai mult decât angajatorii, care pot deveni în mod progresiv mai puțin mulțumiți de munca voastră și înclinați să se separe de voi. Este de la sine înțeles că dacă ocupați un post pentru salariul oferit, riscați să fiți mai puțin productivi și performanți. Meseria care vă face să vibrați, într-un mediu care vă place, în care explodați, veți fi plătiți de două ori, o dată prin plăcerea pe care o obțineți și a doua oară prin salariu. Voi trebuie să găsiți acest echilibru corect…

Alte articole pentru dumneavoastră:

8 sfaturi de inițiat pentru alegerea unei camere de hotel

10 definiții pentru leadership

Sunteți un lider sau un manager?

Cum știți că-l interesați pe interlocutorul dumneavoastră?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *