Blog

Blog
Intrebare la interviu: A existat vreo persoană în cariera dumneavoastră care a avut un impact asupra ei?

Comments (0) - Uncategorized

Intrebare la interviu: A existat vreo persoană în cariera dumneavoastră care a avut un impact asupra ei?

Această întrebare ar putea să pară că nu are o legătură directă cu experiența și performanța voastră, dar de fapt spune multe despre abordarea voastră generală. Ca și întrebările despre foștii șefi și alți mentori, vă dă o șansă să vă explicați filozofia prin ochii altcuiva, ceea ce pune în lumină aspecte ale unei relații de care vă amintiți și de aspectele unor interacțiuni sociale la care reacționați cel mai bine. Folosiți-vă de ea pentru a dezvălui trăsăturile profesionale pe care le apreciați cel mai mult și pentru a scoate în evidență persoanele care v-au ajutat să le fasonați.

Focus

Amintiți-vă că este despre voi și nu despre persoana pe care o descrieți.

  • Evidențiați căile principale prin care această persoană a avut impact asupra rezultatelor și a abordării dumneavoastră într-un mod multidimensional.
  • Descrieți competențele pe care v-au ajutat în mod direct să le dezvoltați și cele pe care le-ați învățat observându-i.
  • Spuneți de ce v-a susținut această persoană și ce v-a făcut să o priviți ca pe un model.
  • Includeți orice ajutor direct prin care puteți scoate în evidență o etapă în dezvoltarea carierei dumneavoastră profesionale.

Greșeli pe care le puteți face

Există câteva moduri prin care aceste răspunsuri pot da greș sau nimeri pe lângă subiect. Fiți siguri că rămâneți în interior.

  • Nu vă lăsați atrași în povești lungi. Vreți să atingeți doar esențialul acum. Lăsați restul poveștii pentru a fi spusă după ce obțineți postul.
  • Fiți siguri că nu prezentați în mod accidental ca mentor o persoană pe care angajatorul potențial nu o apreciază, ținând cont de cultura și caracterul audienței dumneavoastră.
  • Amintiți-vă că momentele emoționale pot fi dificil de urmărit și evitați răspunsurile complicate și subiective.
  • Poate fi ușor să vă concentrați asupra persoanei și să neglijați efectul pe care l-a avut, iar voi trebuie să le exprimați pe amândouă.

Exemplu de răspuns

Iată un exemplu de răspuns:

„Persoana care m-a așezat cu adevărat pe șine în carieră a fost primul meu coordonator. El a realizat că aveam dificultăți în pornirea proiectelor și mi-a dat însărcinări mai explicite, apoi m-a ajutat să văd unghiurile în care aș putea improviza. În timp, am fost capabil să mă bazez pe el din ce în ce mai puțin, în timp ce el chiar m-a încurajat să fac asta, ajustându-mi sarcinile pentru a se potrivi nivelului meu de dezvoltare. Cred că fiecare are nevoie de un mentor sau de un supervizor responsiv la un început de drum.”

Aducând acest lucru în discuție în mod explicit, evidențiați faptul că vă veți adapta pe rolul pentru care sunteți angajat, chiar dacă este în mod substanțial diferit de cel pe care tocmai îl ocupați.

Alte articole pe care poate ați dori să le citiți:

Cum să reușiți un brainstorming

Interviul de recrutare – cum răspundeți la întrebările capcană ale recrutorului

Internetul și mobilul cer o abordare diferită a muncii dumneavoastră

5 idei pentru accelerarea afacerii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *