Blog

Blog
Șocul cultural – impactul organizațional al ciocnirii culturilor

Comments (0) - Uncategorized

Șocul cultural – impactul organizațional al ciocnirii culturilor

Motorul principal al fuziunilor și achizițiilor – cunoscute de asemenea sub numele de „căsătorii organizaționale” – este creșterea venitului, însă această abordare ia rareori în considerare diferențele culturale, care pot avea un efect inhibitor asupra adaptării cu succes. Deoarece cultura este un element esențial într-o organizație, analiza culturală ar trebui să joace un rol major în orice achiziție.

Mai multe studii diferite furnizează dovezi evidente referitoare la daunele aduse valorii acțiunilor după o achiziție de ciocnirile culturale din organizații.

Un studiu al KPMG a descoperit că 83% din fuziunile internaționale au eșuat în livrarea valorii promise acționarilor. Iar un alt studiu realizat de Moeller & Schlingemann dezvăluie rezultate similare: din 4.430 de achiziții internaționale ale companiilor americane, majoritatea se caracterizau printr-o performanță scăzută.

Factorul determinant în eșecul achizițiilor este reprezentat de ciocnirea culturală, accentuată de o lipsă a unei direcții strategice clare pentru a gestiona acest obstacol.

Șocul culturii organizaționale trebuie gestionat

Aceste ciocniri ale culturilor organizaționale nu pot fi pur și simplu ascunse sub covor sau ignorate. Trebuie să fie gestionate! Dar nu fără investiții serioase în timp și bani.

Potențialul lor disruptiv poate fi minimizat. Atunci când sunt gestionate corespunzător, ciocnirile culturale pot crea o organizație post-achiziție, care își atinge mai ușor obiectivele strategice și financiare decât ar putea s-o fi făcut oricare dintre parteneri pe cont propriu.

Transferul efectiv al informației și capabilităților între partenerii care se integrează și deci folosirea sinergiilor, va avea succes doar dacă ambii parteneri arată un anumit grad de înțelegere și respect față de structura organizațională, procesele, cultura și emoțiile celeilalte părți.

Alte articole pe care poate nu le-ați citit:

Alte competențe critice pentru viitor

Tinerii manageri și vicisitudinile meseriei

De ce trebuie să creăm o cultură organizațională flexibilă

Cum să ne învingem teama de reușită

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *