Blog

Blog
Cum să vă găsiți jobul visat

Comments (0) - Uncategorized

Cum să vă găsiți jobul visat

Cum să vă alegeți o profesie? De ce asta și nu alta? La ce vârstă, în ce moment al vieții voastre trebuie și puteți să vă ascultați dorința de a urma o anume carieră? Conform studiilor, primele noastre idei în legătura cu meseria pe care o vom practica se dezvoltă în jurul vârstei de 8-10 ani, vârstă la care copiii spun adesea că vor să fie inventatori, exploratori, oameni de știință, artiști, sportivi sau, de ce nu, șoferi pe mașina de gunoi! Aceste dorințe de la o vârstă fragedă ar putea avea mai multă importanță decât credem, mai ales dacă nu sunt influențate de mediul familial („Va fi medic/brutar/militar, ca tatăl și bunicul său!” sau „Va fi învățătoare/avocat/artistă ca mama ei!”) ori alese pentru a respinge pur și simplu tradiția familiei. Pentru a vă găsi jobul visat, iată câteva explicații.

Contribuția voastră unică prin intermediul activității voastre

De ce? Pentru că aceste dorințe, chiar exprimate cu naivitatea și simplitatea copilăriei, corespund mai mult „vocației” persoanei decât deciziile „raționale” care vor fi luate mai târziu. Oricare ar fi vârsta la care vă exprimați, aveți o contribuție unică de oferit lumii muncii prin intermediul activității și muncii voastre, iar alegerile pe care le faceți de-a lungul întregii vieți, din momentul studiilor și până la pensie, poate chiar și după aceea, sunt o expresie a ceea ce doriți să dați lumii. Totuși, motivațiile evocate pentru a justifica alegerile de orientare școlară și profesională sunt mai curând legate de ceea ce credeți că puteți învăța, de meseria părinților, a anturajului vostru sau de ceea ce credeți că este tendința piaței muncii. Și la fel este și pentru diferitele bilanțuri de competențe, centre de evaluare și alte dispozitive de acompaniament utilizate în momentul fazelor de tranziție ale carierei: de fapt este vorba mai mult de vânzarea propriului CV decât de crearea unui parcurs care v-ar corespunde, adică să reîncepeți o formare profesională sau să reporniți într-o nouă meserie.

Cum să vă orientați spre o meserie care nu există

Problema este că multe meserii care recrutează azi nu vor mai exista în 10 sau 15 ani. Unii estimează ponderea noilor meserii (sau a noilor modalități de exercitare a anumitor meserii „clasice” ca vânzările, comunicarea sau ajutorul acordat persoanelor), care vor fi cerute la orizontul 2025-2030 și sunt încă de inventat la 80%. În această perspectivă, capacitatea voastră de a evolua și de a învăța, fie că sunteți angajat, antreprenor sau consultant, va fi din ce în ce mai solicitată. Iar formarea inițială din ce în ce mai puțin determinantă și mai pertinentă, pentru că speciliștii prevăd că „milenarii” (sau generația Y) vor schimba între 15 și 20 de joburi sau de întreprinderi în decursul vieții lor profesionale.

Cum să vă alegeți misiunea vieții voastre profesionale

Atunci cum să vă alegeți „jobul vieții” sau și mai bine „misiunea vieții (profesionale)”? Singura soluție pare să fie munca pornind de la convingerile personale profunde, de la valori și sursele de motivare care dau formă contribuției unice pe care doriți să o aduceți lumii. Aceste motivații și dorințe profunde corespund propriei voastre „esențe”, partea care adăpostește caracteristicile personale, valorile, sursele de satisfacție, care vă permit să dați un sens propriei cariere, în timp ce alții nu fac decât „să-și câștige viața”. Dacă știți care este misiunea voastră, care vă este pasiunea, puteți, pornind de la ele, să continuați să vă dezvoltați competențele, motivația și satisfacția în meseria sau meseriile pe care le practicați, chiar dacă acestea trebuie să evolueze, să se schimbe în cursul celor 40 de ani (minimum) de carieră.

Schimbați-vă convingerile în privința conceptului de carieră reușită

Profesioniștii la care se observă cel mai adesea expresia acestei „esențe” sunt artizanii, artiștii sau anumiți lucrători sociali. Oameni activi despre care spunem cu invidie și admirație că „și-au transformat pasiunea în meserie!” Iar dimensiunea economică nu are adesea o prea mare importanță în înflorirea lor. Vestea bună este că posibilitatea de a vă alege cariera profesională pe baza acestei esențe și a valorilor proprii nu este rezervată doar acestor domenii, dar pentru a face asta trebuie să vă schimbați convingerile despre ceea ce reprezintă o carieră reușită, motivantă, în cadrul căreia înfloriți. Și acceptarea faptului că orice meserie, la nivelul său modest, vă ajută să „faceți diferența”, să vă aduceți o contribuție esențială lumii, oricare ar fi treapta ierarhică, nivelul salarial sau social pe care vă situați. Exemplele de persoane care au știut să dea sens muncii lor sunt numeroase, dacă sunteți atenți. Am întâlnit destule, în decursul vieții și nu neapărat a celei profesionale: o asistentă de direcție care își vedea rolul de suport și coordonare ca pe cel al unei „mame care alăptează” (propriile ei cuvinte), un director de resurse umane care își fixase ca obiectiv „să găsească locul potrivit pentru fiecare” în întreprindere, un director comercial care „vindea un vis”. Dar unul dintre exemplele cele mai remarcabile rămâne cel al une angajate din turism care, după ce mi-a dat lămuririle pe care le cerusem, a început o conversație cu mine pentru câteva momente, spunându-mi în trecere că era mândră, la vârsta ei (trebuia să aibă 65-70 de ani), să „contribuie la fericirea turiștilor”. Era recepționeră la intrarea unui site turistic foarte frecventat, o meserie pe care am putea s-o considerăm ca repetitivă și fără interes, dar ea știa totuși că rolul ei era important pentru calitatea primirii vizitatorilor. Și nu avea dreptate? Și nu era un exemplu extraordinar de automotivare și realism? Chiar la un nivel foarte modest, ea simțea că face parte dintr-un proiect mult mai mare. Mai mult decât atâtea cadre de conducere și directori care nu-și consideră funcția decât ca o trambulină spre posturi mai importante, mai bine plătite și mult mai prestigioase.

Un mic exercițiu pentru a găsi un sens în parcursul vostru profesional

Vă invit să citiți și alte articole pe care le-am publicat, referitoare la orientarea în carieră și dezvoltarea personală. Până atunci, dacă simțiți dorința de a începe să căutați un sens în parcursul vostru profesional, vă propun un mic exercițiu pe care-l puteți face cu prietenii sau colegii dumneavoastră (faptul de a-l realiza în grup și discuția de după, îl face și mai interesant):

  • Pentru fiecare participant luați 10 cartonașe (sau post-it) pe care scrieți cuvintele următoare: bogăție, cunoștințe, înțelepciune, independență, compasiune, conștiință de sine, liber arbitru, integritate, autenticitate, pasiune.
  • Fiecare participant trebuie să-și stabilească propriul clasament personal al celor 10 valori propuse, în raport cu „misiunea personală” pe care dorește să o realizeze prin intermediul muncii sale.
  • De îndată ce toată lumea și-a stabilit acest clasament, fiecare trebuie să îndepărteze 5 din cele 10 foi, gândindu-se la această alegere.
  • După un alt moment de gândire, fiecare alege 3 valori inconturnabile, cele la care nu poate renunța.
  • În funcție de numărul participanților, regrupați-vă câte 3 sau 4 și schimbați impresii despre acest exercițiu, asupra a ceea ce ați simțit atunci când ați fost obligați să alegeți, asupra motivelor care v-au făcut să păstrați aceste ultime 3 elemente.
  • Atunci când toți și-au exprimat părerile, imaginați-vă că nu puteți păstra decât un singur cupon: care va fi acela și de ce? Explicați încă o dată.

Acest demers este un început al unei reflecții foarte utile pentru a vă pune întrebări referitoare la alinierea dintre profesie și valorile voastre personale.

Alte articole interesante:

9 chei pentru a fi percutanți în găsirea unui loc de muncă

Cum să detectați premizele unui burnout la un colaborator sau chiar la dumneavoastră

Managementul la distanță și impactul asupra colaboratorilor

De ce demisionează un colaborator bun

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *