Blog

Blog
A duce treaba până la capăt

Comments (0) - Uncategorized

A duce treaba până la capăt

Am intitulat acest articol „A duce treaba până la capăt”, dar i-aș fi putut spune la fel de bine „Liderii trebuie să vadă lucrurile în profunzime până când sunt făcute”. Am auzit nenumărate „idei minunate” care nu au fost puse niciodată în practică. De fapt, unele mi-au plăcut atât de mult încât le-am inclus în programele de training și dezvoltare personală pe care le-am creat ori am scris despre ele.

O idee care rămâne în acest stadiu e doar puțin mai mult decât o retorică goală de conținut ori un balon de săpun. Dacă cineva are o idee și crede în valoarea ei, atunci ar trebui să treacă la treabă și să o pună în practică.

Din nefericire, majoritatea ideilor valoroase despre programe, evenimente, metodologii etc., arareori trec de stadiul discuțiilor, pentru că oamenii care le enunță, fie nu cred suficient în ele, fie le e frică să-și asume o poziție ori le lipsește autoîncrederea necesară.

Cei care formează lideri își dau seama că aceștia nu sunt lideri adevărați, pentru că le lipsește tăria interioară sau curajul de a lupta pentru ceva în care cred. Adevărații lideri vor duce întotdeauna lucrurile la capăt pentru că este important pentru ei sau pentru că va ajuta organizația.

Am scris adesea despre sărăcia în leadership cu care se confruntă majoritatea organizațiilor din ziua de azi. Oricine poate candida pentru un post și poate chiar să fie ales sau selectat pentru el. Totuși, fără o înțelegere clară a calităților necesare pentru a conduce, majoritatea grupurilor se poticnesc, chiar dacă nu ar trebui să o facă.

Mulți oameni vorbesc despre lucruri consistente. Puțini dintre ei chiar au idei bune. Totuși, fără impetuozitatea de a trece la acțiune și mai ales fără a insista asupra continuării, discuțiile se termină fără a aduce ceva cu adevărat valoros.

Cei care într-adevăr mișcă lucrurile sunt rari, dar sunt cei care își dau seama că numai dorințele sau vorbele nu fac lucrurile să se întâmple. Și apoi mai sunt și cei care încep un program, dar nu-l urmăresc în cele mai esențiale detalii.

Este necesar ca nu numai să vorbiți despre un plan, ci chiar să creați un plan de acțiune, complet cu o limită de timp și o secțiune referitoare la responsabilitate, dar și să-i urmăriți progresul, să-l evaluați și să-l revedeți.

 Dacă cineva s-ar putea gândi la ceva și apoi, prin magie, să-l transforme în realitate, ar putea să lase în grija altora detaliile, iar această atitudine este cea care-i caracterizează pe majoritatea oamenilor necalificați ori nepregătiți care ajung în poziții de leadership. Totuși, liderii adevărați, reali și eficienți „se apleacă asupra detaliilor” pentru a fi siguri că ideile valoroase devin viabile.

Alte articole:

Ce faceți atunci când șeful vă cere să faceți ceva lipsit de etică ori ilegal?

Pregătirea pentru întrebările cele mai curente ale interviului de recrutare

Strategia înaintea tacticii – cel mai bun drum spre reuşită

12 obiceiuri cruciale pentru a vă impune

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *