Blog

Blog
Întrebare pentru interviu: Ce vă place să faceți?

Comments (0) - Uncategorized

Întrebare pentru interviu: Ce vă place să faceți?

Ca angajat cu program complet, petreceți cel puțin 40 de ore pe săptămână la muncă. Știind asta, un angajator potențial vrea să știe mai mult despre cum vă petreceți restul săptămânii întrebând „ce vă place să faceți”. Cu atâtea moduri în care puteți răspunde la această întrebare, cum știți că ați dat răspunsul bun?

Atunci când vi se pune această întrebare problematică v-ați gândi că intervievatorul vrea să afle ceva doar despre hobbiurile voastre. Totuși, nu e doar asta. În timp ce ei vor să afle mai multe despre voi, compania pentru care v-ați dus la interviu vrea să afle de ce faceți ceea ce faceți și ce efect va avea prezența voastră asupra organizației.

Focus

Răspunsul la această întrebare îi dă recrutorului ocazia să arunce o privire fugară în viața voastră personală. Luați în considerare următoarele sfaturi, care vă vor ajuta să străluciți cu adevărat:

  • Arătați cât de pasionați sunteți enumerând hobbiuri sau activități la care vă place într-adevăr să participați;
  • Alegeți activități care vă prezintă într-o lumină pozitivă, cum ar fi cele de voluntariat sau participarea la un maraton;
  • Fiți întotdeauna cinstiți când răspundeți; a mima faptul că vă place o activitate doar pentru a vă potrivi cu lumea corporatistă nu vă va duce nicăieri;
  • Fiți conștienți că angajatorul potențial își caută angajați și dați formă răspunsurilor voastre pentru a vă alinia mai bine cu așteptările lor. Cu un răspuns încrezător, deschis, îi puteți arăta recrutorului ce va însemna să deveniți membri ai echipei sale.

Greșeli care trebuie evitate

Este ușor să evitați capcanele unui interviu dacă nu faceți aceste greșeli frecvente:

  • Nu răspundeți după aceeași schemă plictisitoare, prestabilită, pe care o folosesc și alții; fiți autentici.
  • Nu vă enumerați o listă de hobbiuri care sunt în contradicție cu ceea ce reprezintă compania.
  • Nu dezvăluiți lucruri care vă fac să păreți egocentrici sau dependenți de ceva.
  • Nu dați un răspuns scurt, vag, care nu-l lasă pe managerul de recrutare să vadă cum sunteți cu adevărat. Până la urmă, a nu vă picta în culori pozitive este cea mai mare greșeală pe care o puteți face într-un interviu.

Exemplu de răspuns

Găsirea unui răspuns cât mai bun la această întrebare este simplă, urmând exemplul de mai jos:

„Chiar dacă îmi petrec majoritatea dimineților trezindu-mă foarte devreme și antrenându-mă, îmi plac toate activitățile care se desfășoară în exterior. Îmi place să ies cu familia la camping sau pur și simplu în natură. De asemenea îmi place să îmi ascut abilitățile de leadership și să le folosesc în interiorul companiei.”

Și nu uitați că un răspuns bun îi poate arăta intervievatorului mai mult din ceea ce sunteți cu adevărat…

Articole complementare:

Concluzionarea unei vânzări cu un client dificil

Diferite tipuri de clienți și moduri de gestionare a lor

Și dacă v-ați trezi mai devreme?

Cum să deveniți liderul organizației dumneavoastră

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *