Blog

Blog
5 greșeli de evitat în leadership pentru a câștiga respectul celorlalți

Comments (0) - Uncategorized

5 greșeli de evitat în leadership pentru a câștiga respectul celorlalți

Dacă e să livrați cu adevărat tot ceea ce sunteți capabili ca lideri, trebuie să câștigați respectul celor care vă urmează. Și chiar dacă poate părea ușor în teorie, câștigarea respectului unui număr semnificativ de oameni din oricare organizație este extrem de dificil. Deci ce greșeli fac de obicei liderii care-i face să nu fie respectați și ce ar trebui să facă legat de asta?

Autoconservarea

Rolurile de leadership oferă adesea poziții deosebit de fragile, mai ales la nivelurile cele mai înalte. Probabil că ați observat că în anumite sectoare sarabanda schimbării șefilor nu se mai oprește. Văzând asta devine uneori tentant pentru lideri să facă ceea ce ei consideră necesar, indiferent de impactul asupra celorlalți, pentru a-și păstra statutul. Adoptând această strategie, liderii își supun singuri poziția și statutul riscului și nu câștigă prea mult respect cât timp rămân în post.

Pentru a evita această greșeală, rămâneți concentrați pe obținerea rezultatelor prin contribuția oamenilor mai curând decât pe apărarea poziției.

A face promisiuni pe care nu le puteți respecta

Am întâlnit probabil cu toții lideri cărora le place să negocieze. Ceva de genul: „dacă mp vei ajuta să fac această schimbare îți voi oferi ceva în schimb”. Chiar dacă aceste oferte pot fi bine intenționate, nu sunt adesea gândite până la capăt și nu pot fi respectate pe termen scurt sau mediu.

Dacă vreți să evitați această greșeală, angajați-vă doar pentru ceea ce sunteți foarte încrezători că puteți oferi.

A spune în loc să faceți

Știm cu toții că decizia finală trebuie luată de persoana responsabilă. În același timp ne simțim probabil mai puțin dornici de a susține o decizie dacă știm că nu vom avea nicio posibilitate de contribui cu propriile păreri. Dacă vreți să evitați și această greșeală și să câștigați și mai mult respect, asigurați-vă că ascultați cu adevărat părerile și ideile celorlalți și că le explicați cu claritate cum a fost luată decizia.

Lipsa de autenticitate

Oamenii răspund liderilor pe care-i plac și în care au încredere. Ei vor să vadă o persoană reală, nu pe cineva care-și joacă rolul pentru că se află pe un anumit nivel și are un statut. Păstrați-vă autenticitatea și naturalețea dacă vreți să evitați această greșeală.

Excesul de autoritate

Există momente în care este absolut esențial să transmiteți mesaje puternice și probabil fără menajamente. Dar acestea ar trebui să fie excepția, nu regula. Nimănui nu-i plac duritatea ori persoanele care se folosesc de autoritatea conferită de poziție pentru a impune ceva. Pentru evitarea acestei greșeli, făceți-vă un obicei din a vă folosi cât mai puțin de poziția voastră.

Niciun lider nu are dreptul în mod automat la respect. Deci ce mai trebuie să evitați pentru a câștiga mai mult respect?

Articole complementare:

Cum să validați succesul unei idei

O metodă pentru a reuși să vorbiți în public

Repere simple pentru a fi un lider încrezător în sine

Prieteniile la serviciu vă fac mai fericit şi mai productiv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *