Blog

Blog
Cum reușesc directorii de succes să facă saltul de la o industrie la alta

Comments (0) - Uncategorized

Cum reușesc directorii de succes să facă saltul de la o industrie la alta

Competențele fundamentale care determină succesul unui director sunt în general valabile în orice industrie. Asta nu înseamnă că un director al unui startup se poate transforma imediat într-unul de succes într-o bancă, dar, în esență, conducerea unei întreprinderi de succes necesită o serie de elemente fundamentale pe care liderii trebuie să le cunoască. Aceste competențe de bază permit în general directorilor de succes să pivoteze de la o industrie la alta.

Viziunea

Cei mai de succes directori generali au menținut cu grijă un echilibru între viziune și detaliile operaționale. Jack Welch, fostul președinte și CEO al General Electric între 1981 și 2001 a spus: „Leadershipul autentic vine din calitatea viziunii și din abilitatea de și din a-i împinge pe ceilalți spre performanțe extraordinare.” Un lider de succes trebuie să fie o sursă de inspirație constantă. Iar abilitatea de a-i inspira pe ceilalți, mai ales prin puterea exemplului, este calitatea principală a unui CEO de succes.

Cunoștințele financiare

Conform unui articol publicat în Forbes, Jeffrey Sanders spune că „aproximativ 30% din ocupanții pozițiilor de CEO în firme din Fortune 500 și-au petrecut primii ani ai carierei dobândind cunoștințe fundamentale în finanțe.” Un lider trebuie să fie un vizionar care aduce idei creative în prima linie a afacerii, dar dacă această direcție nu este susținută de competențe financiare puternice, viziunea s-ar putea să nu se transforme niciodată în realitate. Un CEO puternic are nevoie să înțeleagă în întregime modelarea financiară și bugetarea și să se simtă confortabil în fața factorilor analitici pentru a putea obține capitalul de lucru și a executa strategiile pentru a produce o eficiență atractivă a investițiilor.

Calități antreprenoriale

O dată cu apariția crowdfundingului și a capitalismului transindustrial, lucrăm într-un mediu în care pornirea unei afaceri nu mai este o oportunitate care apare o dată în viață. Ingineria financiară și construcția afacerilor antreprenoriale sunt forțele creative primare într-o economie cu o evoluție constantă. Cei care-și pornesc propriile afaceri înțeleg lupta care vine o dată cu leadershipul transformațional. Iar directorii de succes reușesc să erunce o punte de la idei la acțiune!

A rămâne în prima linie

Cei mai buni lideri au o înțelegere fundamentală a evenimentelor curente. Un articol din Business Insider citează rutina matinală a 12 lideri cu mare influență, care „își planifică diminețile minut cu minut, dar primul lucru este să se pună la curent cu ultimele știri”. Mulți directori generali sunt la curent cu știrile, evenimentele curente și tehnologia, ca și cu mediul specific al industriilor în care operează, fie că este vorba de finanțe, politică, educație…

Încrederea

Poate că cel mai important atribut pe care îl partajează directorii de succes este abilitatea de a-și conduce companiile cu onestitate, transparență și consistență – ceea ce duce la crearea unei culturi a încrederii. Cu atât de mulți executivi în afaceri din motive complet greșite, capacitatea de a genera încredere este critică. Pentru a fi perceput ca fiind demn de încredere, un CEO trebuie să-și demonstreze consistența în leadership.

A fi condus de valori

Un CEO poate pivota de la o industrie la alta înțelegând beneficiile pe termen lung al unei abordări a afacerii pe bază de valoare. Deciziile unui CEO sunt bazate pe luarea în considerare a impactului acelei decizii asupra organizației într-o perioadă de timp. Vor menține deciziile luate pentru a răspunde provocărilor pe teermen scurt valorile globale companiei? Se vor alinia ele cu definiția misiunii, dedicarea față de clienți și gândirea Consiliului de Administrație? Un director menține cultura încrederii intactă rămânând pe drumul furnizării valorilor pentru organizație. Directorii de succes crează un mediu care îmbrățișază o filozofie a valorilro pe termen lung.

Concluzii

Amploarea experienței operaționale și a gândirii de business este critică în construcția competențelor transferabile care poartă liderii dintr-un post în altul și din victorie în victorie. Directorii de succes au în general calități de leadership care cuprind mai multe industrii: viziune, competență financiară, generarea încrederii și a valorii. Atunci când pivotează în carieră, ei înșiși trebuie să transfere aceste puncte forte de bază către noua încercare.

Alte articole:

Acordurile toltece – stâlpi ai leadership-ului în secolul 21

Aveţi încredere în dumneavoastră?

Conducerea responsabilă a interviurilor

Câteva secrete pentru a deveni un lider eficient

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *