Blog

Blog
Idei furate de la angajații obsedați de reușită

Comments (0) - Uncategorized

Idei furate de la angajații obsedați de reușită

Reușita preia multiple forme și variază în funcție de fiecare dintre noi. În orice caz ea constă în a realiza ideea pe care v-o faceți despre viitor și necesită inteligență, rigoare, creativitate și, adesea, bun simț. Atunci când îi ascultați pe cei care au reușit, observați că au inventat, fără a fi total conștienți, soluții atipice, în contracurent cu ceea ce era prescris, poate chiar iconoclaste.

Nu vă înșelați asupra reușitei

Când vă lansați într-un proiect, cum ar fi obținerea unei promoții sau a unui nou job, trebuie să distingeți între propria percepție asupra reușitei și cea a altora. Veți fi mai bine pregătit și înarmat dacă vă veți defini reușita. Și nu pe aceea care le va place altora și nici pe aceea care este așteptată de la dumneavoastră. Pe cea a dumneavoastră!

Copierea celor care au reușit

Priviți profesioniștii care în ochii dumneavoastră au reușit în meseria sau în sectorul sumneavoastră de activitate. Care este secretul succesului lor? Este bazat pe o reușită normală optimizată de o comunicare strălucitoare? Sunt singuri sau au avut o echipă în spate? Au adus inovații în meserie? Observați profesioniștii care reprezintă niște referințe pentru dumneavoastră până la identificarea și înțelegerea explicației reale a reușitei lor.

Îngrijiți-vă aparența

Imaginea este importantă. Dacă vreți să aveți un look care să fie ca o semnătură, o imagine în rezonanță cu personalitatea dumneavoastră, trebuie să vă acordați timp pentru a o construi. O dată ce ați găsit o uniformă socială care funcționează, păstrați-o și rămâneți-i fidel. Nu este vorba să vă exhibați, ci de a vă diferenția în coerență cu personalitatea dumneavoastră și mediul în care evoluați.

A nu face întotdeauna ceea ce vă place

„Faceți ceea ce vă place” este adesea prezentată ca fiind soluția fericirii. Pentru a trăi o viață înfloritoare trebuie să vă găsiți o activitate care vă lasă destul timp pentru plăceri. Și totuși un proiect mișcat de pasiune nu vă conduce întotdeauna la o reușită financiară. Iar adesea un job plictisitor, care vă permite să vă plătiți facturile, este cel care vă conduce spre o viață mai stabilă și mai fericită. Dacă veți continua să faceți ceea ce vă place într-o meserie care nu vă place, nu veți putea găsi meseria mai rentabilă pe care ați putea de asemenea s-o iubiți.

Căutați un nou job chiar dacă nu aveți nevoie

Citirea descrierilor de job-uri, chiar dacă nu doriți să vă schimbați slujba, vă poate ajuta în planificarea viitorului profesional. Rămâneți astfel la curent cu aptitudinile sau competențele pe care trebuie să le obțineți astfel încât, dacă se impune o schimbare, să nu vă simțiți luat pe nepregătite.

Să nu aveți încredere în job-ul visat

Vrem mereu să ne găsim un post visat, dar nu avem întotdeauna o idee precisă despre acesta. Iar dacă îl găsiți, adesea veți constata că nu era atât de măreț. În viața profesională, nu este vorba de vise, ci de a se cunoaște și de a înțelege dincolo de partea strălucitoare a unei slujbe exigențele și neprevăzutele sale pentru a tria și a alege în cunoștință de cauză.

Trăiți-vă cariera ca un geolog

Mai repede decât să vă fixați obiective specifice pe termen lung – așa cum spunea Keynes: „Pe termen lung suntem toți morți”, preferați imaginea unei scări a timpului geologică, care arată că marea transformare vine ca urmare a unei serii coerente de mici schimbări. Reușita dumneavoastră este întotdeauna rezultatul a numeroase mici etape în aparență haotice.

Găsiți-vă punctul nevralgic

A vă pune întrebări asupra activităților pe care a trebuit să le opriți este adesea un bun indicator al potențialului dumneavoastră real și vă poate arăta perimetrul precis al competențelor dumneavoastră. Gândiți-vă bine și mai ales obiectiv, enumerați activitățile care v-au adus neplăceri, care sunt punctele profesionale dureroase și proiectați să le transformați în puncte forte. Dacă studiați fără teamă motivele pentru care ați fost concediat sau îndepărtat dintr-un anumit proiect sau o anumită funcție, veți putea să vă orientați mai bine propria carieră.

Nu așteptați să fiți invitat

Unii își crează locul de muncă băgându-și nasul unde nu trebuie, în afara perimetrului funcției și al lanțului ierarhic. Puteți obține rezultate făcând o muncă pe care vă doriți s-o faceți mai repede decât dacă o veți solicita. A cere ceva nu este întotdeauna cel mai bun mod de a-l obține. Nu așteptați să fiți invitat să faceți ceea ce vă doriți cu adevărat. Pur și simplu începeți să faceți.

Gândiți și trăiți ca un crab

Trăiți și gândiți ca un crab, pentru că crabul nu se deplasează niciodată în linie dreaptă. El avansează, se întoarce, deviază, dă înapoi și avansează din nou oblic, adâncindu-și astfel traiectoria. Uitați de carierele lineare de ieri, care sunt din ce în ce mai mult o excepție de la regulă, și nu vă fie teamă să vă deplasați în lateral. Într-o lume într-o mișcare turbulentă, reușita trece prin urcușuri și coborâșuri, iar orice logică a parcursului este falsă. Imaginația și suplețea vă vor servi din ce în ce mai mult.

Alte articole recomandate:

Nu încercaţi să fiţi altcineva

Cum distrugeţi motivarea colaboratorilor dumneavoastră

Manageri: cum să vă mențineți avantajul

Mentoring invers: când generația Y e coach pentru directorii săi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *